Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • Používat Gmail = nedostávat poštu

    V letošním roce jsem začal pozorovat, že někteří lidé přestávají reagovat na mé e-maily. Dlouho mi trvalo, než jsem zjistil proč.

    Všichni měli společnou jednu věc: jejich e-mailová adresa končila @gmail.com. Hodí se ještě říci, že podle logů servery Googlu všechny mé e-mailové zprávy v pořádku převzaly. Nešlo tedy o žádný problém v přenosu.

    Jeden případ je obzvláště zajímavý. Dotyčný člověk mi napsal, načež já na jeho e-mail reagoval. Po pár dnech znovu. A ještě jednou. Neodpověděl. Za týden jsem od něj dostal další e-mail, ve kterém jako kdyby ignoroval, co jsem mu psal. Odpověděl jsem během pár minut a… ticho. Až za další den mě napadlo, že možná e-maily nedorazily. Napsal jsem SMS. Reakce obratem. Posléze mi napsal, že jeden můj e-mail našel ve spamu. A další den že se postupně objevily (samy – v doručené poště) i ty další dva.

    Google vážně nezvládá doručování pošty. Koncem loňského roku jsem zaregistroval, že Google na Gmailu „upravil“ chování antispamu, kdy klidně i polovina regulérní pošty lidem končila ve spamové složce. Klidně i zprostřed konverzace… Buď jsem měl donedávna štěstí, že mé e-maily dorážely v pořádku (nebo jsem se nikdy nedozvěděl, že nedošly), nebo Google postupně přiostřuje.

    Mým doporučením je (nepřekvapivě) se obloukem téhle službě vyhnout. Jejím používáním člověk přispívá k centralizaci Internetu (problém s doručováním své pošty na Gmail nemají jen uživatelé, kteří používají také Gmail). Vzdává se svého soukromí ve prospěch Googlu i tajných služeb. A teď i dostává podřadnou službu. K čemu je služba s hezkým webovým rozhraním, pokud neplní svůj skutečný účel?

    Zaškatulkováno v kategorii: Internet | 4. března 2018

    Komentáře

    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Používat Gmail = nedostávat poštu“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.