Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • Úžasný rok 2017

    Minulý rok byl úžasný. Alespoň tedy pro mě. Vměstnal jsem do něj tolik skvělých věcí, co snad zatím do žádného jiného roku. A ač nebylo všechno jenom růžové, nemůžu si dohromady vůbec stěžovat.

    Patrně největším hybatelem byl Self žurnál, který jsem objevil koncem 2016. Celý rok tak měl svůj řád a věděl jsem, co dělám a budu dělat. A přestože už ho mám celkem zažitý, stále s ním experimentuji a zkouším ho ohýbat, kdykoli se naskytne příležitost. Sice mi radikálně zvedl produktivitu, ale to neznamená, že už není co zlepšovat. :c)

    Radost mám z několika milníků v projektech. Napsal jsem si vlastní dohledový software pro servery, postavil nový blog, vydal novou verzi WrapSixu, ukočíroval iniciativu za překlad bločenky, téměř dokončil jeden naprosto nízkoprioritní projekt (ve frontě stál celých 6 let! a věnoval jsem mu přitom během roku jen půl hodinu týdně – tedy prakticky nic) a začal ještě několik úplně nových projektů.

    Vedle toho se učím nové věci – SELinux, programování AVR čipů, hackování hardwaru, ncurses či kreslení. Příjemná je práce na slovnících a průběžné udržování jazykových znalostí (což je jinak u jazyků problém – pokud se jim člověk nevěnuje, tak je zapomene a v zásadě veškeré úsilí s jejich naučením je ztracené).

    Podstatné je pro mě empirické ověření toho, o čem jsem snad nikdy nepochyboval: věci jdou. Je ale potřeba chtít. Většina lidí ve skutečnosti vnitřně nechce, byť si myslí a říká, že ano, a pak skuhrají, že věci nejdou.

    Mám také lepší představu o svých velkých plánech. Zatím tedy bohužel příliš velkých – cesta k nim bude trnitá, potřebuji začít od něčeho menšího. Veškeré předpoklady k tomu ale mám, takže se nebojím, že by mě mělo něco zastavit.

    Hlavní cíl? Naplňovat život spokojeností. Stačí. :c)

    Seafront Foal od sherwoodwhisper

    Zaškatulkováno v kategorii: Život | 1. ledna 2018

    Komentáře

    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Úžasný rok 2017“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.