Pozor, od 6. 6. 2025 bude můj web přístupný již jen v rámci skutečného Internetu – v historickém vypínám.

Můj malý svět

Obrať obličej k slunci
a stíny budou padat za tebe
  • Eko náhrady
  • Stop Heuréce
  • Zkušenosti s firmami
  • Proti IE 6 není třeba bojovat – zlikviduje se samo

    Může to znít jakkoliv podivně, ale mám pro své tvrzení poměrně spolehlivé podklady. Můžete se tomu smát, můžete nad tím kroutit hlavou, ale já si za tím budu stát.

    Je velice dobře známo, že Internet Explorer 6 (čili IE 6) je součástí pouze systému Microsoft Windows XP. Žádná starší, ani novější verze tento prohlížeč neobsahovala. A Windows XP, ač je to nejoblíbenější verze ze všech Windows, jednou skončí, a to kompletně. Má totiž velice slabou podporu pro IPv6 (z mého pohledu zkrátka IPv6 nepodporuje, ale to je věc úhlu pohledu), které bude na Internetu za několik málo let dominovat. Díky nepodpoře IPv6 Windows XP zcela zmizí z internetového světa a s nimi i proklínané IE 6.

    Moc se na ten okamžik těším. Nejen proto, že zmizí „iXPéčka“, ale že všechno bude jednodušší a transparentnější. Prakticky neomezený počet adres, žádný NAT atd. Chtělo by to, aby se konečně začalo masověji zavádět IPv6 na serverech pro služby, aby i ti skoupí ISP měli důvod IPv6 ve své síti zavést. Ale je možné, že jen vyčkávají na WrapSix, kdo ví…

    Zaškatulkováno v kategorii: Úvahy | 19. srpna 2009

    Komentáře

    #1: Pooky píše:
    24. srpna 2009 22.42

    IE6 je v ME,2000 a XP. Taktéž je implementován ve spousty firemních aplikací, které pracují ve firmách s jejich lokální sítí. Přechod na IPv6 bude trvat jak správně říkáš několik let, ale určitě nějak radikálně nesníží počet uživatelů IE.


    #2: xHire píše:
    24. srpna 2009 23.05

    Win 2k jsem si ověřoval u kolegy – tam je IE 5 a IE 5.5 v SP2. SPček měly hodně, takže je možné, že v nějakém dalším IE 6 bylo, to připouštím. Ale zda měla Millenia IE 6, o tom se nebudu přít, protože nevím, ale moc se mi to nepozdává…

    Co se IPv6 vs. IE týče, tak jsem kalkuloval pouze s IE 6 a starší a Windows XP a starší. Windows Vista by již měly podporu IPv6 mít. Že to bude v budoucnu problém, to je mi jasné a škodolibě se na to těším. :-D


    #3: Pooky píše:
    25. srpna 2009 0.35

    IE6 je na ME tak 2000 mám to zvlastní zkušenosti, musel jsem s nima pracovat. Bohužel další verze IE – IE7 už tam nejdou, IE6 je podle mého prohlížeč na svoji dobu velice dobrý, to že byl tak dobrý ukazuje také jeho přetrvání více jak 9let, to že těd už nestačí není jeho chyba a nějaké nasilné odchody byl nedělal, evoluje prohlížečů odnese i poslední zbytky IE6 pryč ale chce to čas. Tím že je tu tak dlouho, pouze dokazuje jak dobrý byl v jeho dobách…


    #4: Nox píše:
    29. srpna 2009 22.38

    Podle mě doba jeho kralování s jeho kvalitou souvisí velmi málo. Je tu stále, protože je defaultní součástí nejrozšířenějšího OS (na PC) a udržují ho téměř pouze v IT velmi málo gramotní uživatelé.
    -
    Těším se taky až zmizí…např. hype kolem Firefoxu mi nepřijde moc super (ikdyž ne že bych FF nebral za dobrý prohlížeč), ale aspoň to byl důvod pro přechod pro spoustu lidí.


    Jak přidat komentář? E-mailem! :·) Na komentare -zavináč- mujmalysvet -tečka- cz – do předmětu „Komentář: Proti IE 6 není třeba bojovat – zlikviduje se samo“. Připojit můžete i svou přezdívku a domovskou stránku.